Sery camembert i brie dostępne są w wielu wariantach smakowych: naturalnym , z ziołami, z pieczarkami i z zielonym pieprzem. Dla każdego, coś pysznego! Cena 4,20 pln za 120 g.

Przedstawiamy przepis na pyszne rogale z serkiem pleśniowym!

Składniki na 4 osoby

Rogale półfrancuskie 4 szt.
Ser Hochland Brie naturalny 1 szt.
Szpinak 200g
Suszone pomidory 40 g
Czosnek 1 ząbek
Masło 20 g
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Bazylia świeża

Sposób wykonania

Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim posiekany czosnek wraz z suszonymi pomidorami. Po około 2 minutach dodajemy liście szpinaku. Po odparowaniu płynu, przyprawiamy solą, pieprzem i świeżymi liśćmi bazylii. Rogale przecinamy wzdłuż na pół, skrapiamy oliwą z oliwek, układamy szpinak, a na nim plastry sera Hochland Brie. Można podawać na gorąco po uprzednim zapieczeniu w piekarniku.