Papryka faszerowana na grilla – pyszne danie urozmaici każde spotkanie

Nareszcie zawitała wiosna i ciepła pogoda. Zaczyna się okres grillowania i pikników na trawie. Chcesz jeść zdrowo, ale nie masz pomysłu na ciekawe dania z grilla? Papryka faszerowana to idealne urozmaicenie nudnego grillowego menu. Jest zdrowsza od tłustych mięs i jeśli dobrze ją przyprawisz – równie smaczna. Oprócz papryki faszerowanej możesz przygotować też inne zdrowe przekąski, jak np. szaszłyki z tofu, pieczone ziemniaki, chlebek czosnkowy, grillowane szparagi czy ulubioną sałatkę. 

Papryka faszerowana na grilla - przepis

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • 6 pieczarek
  • jedna cebula
  • opakowanie sera feta
  • świeże zioła - tymianek, bazylia, oregano
  • sól i pieprz

Pieczarki i cebule pokrój w kostkę, podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Podsmażoną mieszankę połącz ze skruszonym serem feta. Papryki pokrój wzdłuż na pół. Do środka włóż ser z  pieczarkami i cebulą. Dopraw do smaku. Grilluj do momentu kiedy skórka papryki ładnie się spiecze i zacznie pękać - papryka powinna zrobić się miękka i rozpływać się w ustach. Przed podaniem posyp świeżymi ziołami. Smacznego!