● 1/2 kg młodych ziemniaków
● 25 dag zielonej fasolki szparagowej
● główka sałaty radicchio
● 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
● 6 łyżek oliwy
● 3 łyżki soku z cytryny
● łyżeczka ostrej musztardy
● sól, pieprz

Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić. Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Sosem polać sałatkę ziemniaczaną, wymieszać.