Porcja: 383 kcal.
Przygotowanie: 25 minut.
Pieczenie: 20 minut.
Na 14 porcji.

Ciasto:
500 g mąki krupczatki
kostka masła
3 łyżki cukru pudru
4 żółtka lszczypta soli
tłuszcz do formy

Nadzienie:
250 g masła
250 g cukru pudru
ok. 300 g orzechów laskowych
3 żółtka
kieliszek rumu
kandyzowane wisienki i plastry pomarańczy do dekoracji

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić je na godzinę do lodówki. nCiastem wylepić wysmarowaną tłuszczem blachę, formując wysoki rant. Piec 20 minut w 200 C.
Orzechy zemleć. Cukier puder utrzeć z żółtkami i masłem. Dodać orzechy. Wymieszać z alkoholem. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Udekorować wisienkami i pomarańczą.