● 45 dag makaronu wstążki
● po 30 dag mrożonych brokułów i zielonej fasolki szparagowej
● 3 dymki
● ząbek czosnku
● olej
● 2 łyżki suszonych pomidorów
● 2 łyżki sosu sojowego
● łyżeczka imbiru
● łyżka posiekanej natki
● 2 łyżki pestek dyni
● sól, pieprz

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Brokuły i fasolkę szparagową wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić.
Dymki obrać, drobno pokroić. Czosnek obrać, posiekać. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć dymki i czosnek, ale nie rumienić. Dodać brokuły, fasolkę szparagową, pomidory, natkę. Wlać sos sojowy. Smażyć kilka minut, cały czas mieszając. Przyprawić imbirem, solą, pieprzem. Dodać makaron i pestki dyni, wymieszać, podsmażyć.

Sałatka w sam raz na kolację

Z tych samych produktów jeszcze szybciej można przygotować sałatkę - wystarczy ugotować makaron, brokuły, fasolkę szparagową i ostudzić. Następnie dodać resztę składników, polać sosem winegret i wymieszać.