Każda z nas ma swój popisowy przepis na danie ze śledzia.  Coraz chętniej sięgamy też po produkty regionalne lub te, które dla naszego regionu są charakterystyczne. Połączmy je razem! Stwórzmy danie, w którym głównym bohaterem będzie śledź oraz produkty z sąsiedztwa…  Jak rozpoznać śledzia norweskiego? Większość  śledzia, dostępnego na naszym rynku, pochodzi właśnie z Norwegii.

Aby wziąć udział w konkursie wyślij przepis na danie ze śledzia norweskiego z wykorzystaniem składników charakterystycznych dla Twojego regionu w terminie26.01 - 22.03.2012 r.
Przepis wyślij pod adres e-mail: konkurs@kobieta.pl
Tytuł e-maila - "Konkurs NORGE "

LUB pod adres:
„Claudia”,
ul. Marynarska 15,
02-674 Warszawa
z dopiskiem „Konkurs NORGE”
W zgłoszeniu nie zapomnij podać swojego adresu, adresu e-mail, numeru telefonu. Przeczytaj REGULAMIN

Nagrodami w konkursie są:

6 x zestaw noży

3 x rodzinne (3 osoby) weekendowe warsztaty kulinarne w niezwykłym Siedlisku Klangor na Suwalszczyźnie.

Siedlisko Klangor - piękna Suwalszczyzna, cisza, spokój, dzika przyroda, z dala od cywilizacji… Wypoczynek na łonie natury w miejscu kameralnym i przyjaznym gościom,  w miłej atmosferze oraz komfortowych warunkach, z pyszną domową kuchnią  (zdjęcia w galerii)
www.klangor.pl





Zainspiruj się przykładowymi specjałami ze śledzia norweskiego wg Tomasza Jakubiaka

Paprykowo – śledziowy torcik z okolic Radomia

Śledź jak na suwalskie przystało!

Śledź z podkarpackim akcentem śliwkowym i serem kozim



Organizatorem konkursu jest Advanced Public Relations, ul. Wiertnicza 158, 02-952 Warszawa