Marka The Jelly Bean Factory jest obecna na rynku od 1998 r., od kiedy ojciec i syn, Peter and Richard Cullen, stworzyli w Dublinie w Irlandii pyszne soczyste cukierki o charakterystycznym kształcie fasolki. Od kilkunastu lat dbają o to, żeby każdy z 12 milionów produkowanych dziennie groszków był doskonałej jakości. Dziś w ofercie znajduje się 36 niepowtarzalnych smaków, od klasycznych owocowych przez imbirowy po najbardziej nieprzewidywalne, np. cafe latte i karmelowy popcorn. Słodkie fasolki otoczone są delikatną skorupką, a w środku czeka ciągnący się żelek. Ich głównymi składnikami są cukier, syrop kukurydziany, skrobia i pektyna a doprawione są naturalnymi barwnikami (m.in. wyciąg z pokrzywy). Wolne od GMO, glutenu, żelatyny i orzechów – odpowiednie dla alergików. Produkt posiada rekomendację brytyjskiego Vegetarian Society. 

Do kupienia między innymi w sieciach Empik, Rossman, Smyk.