● 60 dag mieszanego mielonego mięsa
● 1 kg małych ziemniaków
● 2 czerstwe bułeczki
● 2 szklanki mleka
● 20 dag boczku wędzonego w plastrach
● 2 cebule
● ząbek czosnku
● łyżka masła
● 2 łyżki bułki tartej
● 3 jajka
● rozmaryn
● tymianek
● 1/2 łyżeczki musztardy
● olej do posmarowania blachy
● natka pietruszki
● plastry cytryny
● sól, pieprz

Bułeczki namoczyć w mleku. Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać. Masło rozgrzać na patelni, zeszklić posiekany czosnek i cebulę, odstawić. 
Mięso przełożyć do dużej miski, dodać odciśnięte bułeczki, bułkę tartą, jajka oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawić musztardą, solą