SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • 15 dag serka ziołowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 kawałki papryki z oleju
  • 4 kromki ciemnego pieczywa
  • mała cebula
  • 4 rzodkiewki
  • 2 śledzie a la Bismarck (ze słoika, w zalewie octowej)
  • kilka gałązek koperku

- Połowę koperku posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Śledzie przekroić wzdłuż na pół. Serek utrzeć ze śmietaną.
- Połową serka posmarować pieczywo. Resztę wymieszać z papryką i posiekanym koperkiem. Posmarować filety, zrolować, spiąć wykałaczką.
- Rzodkiewki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
- Na pieczywie rozłożyć plasterki rzodkiewek i cebulę, położyć śledziowe roladki. Udekorować koperkiem.