SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 15 dag serka ziołowego
- 2 łyżki śmietany
- 2 kawałki papryki z oleju
- 4 kromki ciemnego pieczywa
- mała cebula
- 4 rzodkiewki
- 2 śledzie a la Bismarck (ze słoika, w zalewie octowej)
- kilka gałązek koperku
- Połowę koperku posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Śledzie przekroić wzdłuż na pół. Serek utrzeć ze śmietaną.
- Połową serka posmarować pieczywo. Resztę wymieszać z papryką i posiekanym koperkiem. Posmarować filety, zrolować, spiąć wykałaczką.
- Rzodkiewki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
- Na pieczywie rozłożyć plasterki rzodkiewek i cebulę, położyć śledziowe roladki. Udekorować koperkiem.