Wszystkie składniki muszą spełniać określone warunki – przede wszystkim pochodzić z gospodarstw ekologicznych lub z gospodarstw stosujących dobrą praktykę rolniczą i hodowlaną – z wyłączeniem genetycznie modyfikowanych organizmów. Produkty opatrzone znakiem „Jakość Tradycja” charakteryzują się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy, lokalny charakter. To właśnie lokalne korzenie i troska o zachowanie tradycji sprawiają, że produkty opatrzone znakiem „Jakość Tradycja” są wysokiej jakości, mają wyjątkowy charakter i cieszą się zaufaniem konsumentów.

Świeże soki marchwiowe i marchwiowo-selerowe Cymes z Pojezierza Wałeckiego to jeden ze sztandarowych produktów spożywczych opatrzonych tym znakiem. Sięganie po wyróżnione certyfikacją soki gwarantuje zdrowie i najlepsze dostępne na rynku składniki odżywcze na co dzień.