Porcja: 399 kcal

Przygotowanie: 30 minut

Na 6 porcji

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Farsz buraczkowy:

  • ugotowany burak
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • łyżeczka tymianku
  • chrzan
  • sól
  • natka
  • plasterek cytryny
  • różowy pieprz

Farsz kurkumowy:

  • 2–3 łyżki serka homogenizowanego
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • odrobina płatków chili
  • rzeżucha

Farsz koperkowy:

  • 2–3 łyżki serka homogenizowanego
  • łyżka koperku
  • sól
  • 1/2 łyżeczki pikantnej musztardy
  • pieprz

Jajka obrać. Z każdego odciąć górną część białka. Wyjąć żółtka i posiekać drobno razem z odciętym białkiem. Podzielić na trzy części. Burak posiekać i wymieszać z jedną częścią posiekanych jajek, serkiem, tymiankiem. Dodać chrzan i sól do smaku. Farszem napełnić dwa białka, udekorować natką, cytryną i pieprzem. Serek wymieszać z kurkumą, drugą częścią jajek, solą i płatkami chili. Masą napełnić dwa kolejne białka. Udekorować rzeżuchą. Serek wymieszać z koperkiem, solą, musztardą i świeżo mielonym pieprzem. Masą napełnić ostatnie białka.

Zobacz także: