● 20 dag ryżu
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● 4 łyżki oliwy
● 2 szklanki bulionu warzywnego
● 2 czerwone papryki
● 50 dag mieszanych mrożonych owoców morza
● 40 dag mrożonych krewetek
● cytryna
● 15 dag mrożonego groszku
● łyżka masła
● nitka szafranu
● pęczek natki
● sól, pieprz

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.
Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.
Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu i dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Posypać natką.