porcja: 370 kcal 
przygotowanie: 45 minut   
na 4 porcje

l 800 g filetów z halibuta
l 125 ml białego wina
l 100 ml soku z cytryny
l 125 ml oliwy  
l 1/4 łyżeczki tymianku
l szczypta mielonej kolendry
l 2 pomidory
l 2–3 szalotki
l marchewka
l 2 duże ziemniaki
l kilka zielonych szparagów (z puszki)  
l ocet balsamiczny
l łyżka oleju do smażenia
l sól
l pieprz

Rybę opłukać. Wino wymieszać z sokiem, oliwą, ziołami, połową łyżeczki soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą zalać rybę. Odstawić na godzinę. Pomidory przekroić na pół. Szalotki obrać, pokroić na cząstki. Rybę podzielić na porcje. Każdą ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Dodać po połówce pomidora i kilka cząstek szalotek. Skropić marynatą. Zawinąć w folię. Piec 20–25 minut w 200°C. Marchewkę i ziemniaki obrać, pociąć w paseczki, osobno usmażyć na oleju. Posolić. Halibuta wyjąć z folii, ułożyć na ziemniakach i szparagach. Na wierzchu posypać smażoną marchewką. Skropić octem.