Nie trzeba godzinami stać w kuchni, by na talerzu pojawiły się wspaniałe potrawy. Do wyboru masz różne smaki wrapów: klasyczne, orkiszowo-owsiane lub śródziemnomorskie. Do tego dobierz swoje ulubione, zdrowe dodatki i kolacja gotowa. Możesz z przyjaciółmi zrobić konkurs na najsmaczniejsze nadzienie wrapa. Inspirację znajdziesz w przepisach Ani Starmach. Lubiana i szanowana jurorka programu kulinarnego, Ania Starmach kształciła się w słynnej paryskiej szkole gastronomicznej Le Cordon Bleu. Sztukę kulinarną zgłębiła na stażach w renomowanych restauracjach, m.in. we francuskiej Lameloise posiadającej trzy gwiazdki w przewodniku Michelin. Wydała kilka popularnych książek kucharskich. Ania przekonuje, że gotowanie to przyjemność i zaprasza Cię do Anielskiej Kuchni Ani Starmach. Odkryj boski smak Mission Wraps, poznaj proste i szybkie sposoby na nieziemsko smaczne potrawy, a przede wszystkim - uwolnij swoją kreatywność i baw się świetnie!

Wypróbuj któryś z przepisów Ani Starmach lub stwórz własny! www.anielska-kuchnia.pl

Przepisy:

Wegetariański wrap z grillowanymi warzywami

Składniki:
• 4 wrapy Mission Multigrain
• 1 ugotowana marchewka
• 1 główka sałaty lodowej
• ½ świeżej cukinii
• ½ świeżego bakłażana
• 3 młode cebulki
• 1 łyżeczka miodu
• 1 łyżka soku ze świeżej pomarańczy
• 25 ml oliwy z oliwek
Sos:
• 1 łyżeczka musztardy francuskiej
• 100 ml oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

Zobacz także:

Zacznij od przygotowania dipu: wymieszaj 1 łyżeczkę miodu z musztardą, a następnie (wciąż mieszając) powoli dolej 100 ml oliwy z oliwek. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Czas na warzywa! Pokrój cukinię i przesyp ją solą. Po 20 minutach spłucz zimną wodą i osusz, a potem przesmaruj oliwą i grilluj na mocno rozgrzanej patelni. Pokrój bakłażana w plastry, przesmaruj go oliwą z oliwek i grilluj tak samo jak cukinię. Ugotuj marchew w całości, a potem pokrój w plastry i zgrilluj. Gdy skończysz, zanurz ją na godzinę w marynacie z soku z pomarańczy i łyżeczki miodu. Umyj i osusz sałatę, a następnie porwij ją w rękach. Nałóż ją na wrapy, a następnie dodaj grillowane warzywa i pokrojone cebulki. Dopraw dipem i zwiń wrapy w rulon, mocno dociskając palcami.

Wrap z dojrzewającą szynką, twarożkiem i rzodkiewkami

Składniki:
• 4 wrapy Mission Mediterranean Herbs
• 4 plastry szynki dojrzewającej Parma lub Serrano
• 1 główka sałaty rzymskiej
• 4 plastry żółtego sera Gouda, Emmentaler
• 100 g twarożku gładkiego 40%
• ½ ogórka zielonego
• ½ pęczka szczypiorku
• 3 rzodkiewki
• 1 łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego
• sól, pieprz

Sposob przygotowania:

Dodaj posiekany szczypiorek i jogurt do twarożku. Przypraw całość pieprzem i solą, a następnie wymieszaj. Pokrój w plastry ogórka i rzodkiewki. Nałóż po łyżce twarogu na każdego wrapa. Dodaj sałatę, szynkę, ser i pokrojone warzywa. Zawiń wrapy w folię spożywczą i odstaw je na godzinę do lodówki, by składniki się przegryzły. Po tym czasie możesz delektować się pysznym daniem.