Wiosenna edycja FESTIWALU NAJLEPSZYCH RESTAURACJI dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 360 restauracji w ponad 25 miastach zaprasza gości na trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenia w festiwalowej cenie 39 zł. Festiwal będzie trwał od 21. do 30. kwietnia 2017.  
 

Tegoroczne menu zaprojektowano z myślą o uczuciach, jakie im towarzyszą. Szczęście i zaskoczenie, harmonia i pożądanie, radość i wzruszenie, miłość i ekscytacja, euforia i duma, wolność i niepewność. Wspomnienie kojącego smaku dzieciństwa i zadziwiające niespodzianki, mówią organizatorzy.

Faktycznie, nadchodząca edycja Restaurant Week Polska będzie odbywać się pod hasłem "Emocje na talerzach". Aby wywołać takie właśnie emocje na talerzach i podarować gościom zmysłowe doświadczenie, szefowie kuchni w całej Polsce przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser – w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali Polacy, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach. W ramach festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom oraz towarzyskości.

Więcej informacji o rezerwacjach znajdziecie na www.restaurantweek.pl, tam też znajduje się pełna lista restauracji z całej Polski, które biorą udział w wydarzeniu.

Uwaga! Wyniki konkursu!

Jako patroni medialni i ambasadorki kwietniowej edycji Restaurant Week Polska - Festiwalu Najlepszych Restauracji mamy dla Was wyniki konkursu. Do wygrania było aż 5 dwuosobowych voucherów na tastingi w wybranych lokalach w całej Polsce. Wystarczyło do 17. kwietnia 2017 kreatywnie odpowiecie na nasze pytanie "Czym są dla mnie emocje na talerzu?" i przesłać mailem odpowiedź na adres redakcja.kobieta@burdamedia.pl. 

Lista zwycięzców w konkursie z Restaurant Week Polska

  1. Kinga Dembińska
  2. Filip Cieśliński
  3. Anna Herman
  4. Olga Stachowicz
  5. Agata Ostrowska

Gratulujemy zwycięzcom!

Regulamin konkursu znajdziecie TU. 

Zobacz także: