Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na doświadczenie w najwybitniejszych restauracjach w Warszawie i Krakowie. Zasady są proste, a kuchnia – wyrafinowana. Każda z restauracji będzie serwować menu z pięcioma popisowymi daniami swoich wybitnych szefów kuchni w cenie 119 zł za osobę. 

Twórcy Fine Dining Week są przekonani, że jedzenie to przede wszystkim sztuka, a na samo fine dining składają się gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia.

To znacznie więcej niż podanie obiadu. 


Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) są też umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau.

Restauracje uczestniczące w warszawskiej edycji Fine Dining Week: AleGloria, Amber Room, Belvedere, Brasserie Warszawska, Butchery and Wine, Dom Polski (Belwederska 18a, Francuska 11), Dyspensa, Elixir by Dom Wódki, Fusion, Inazia, Kieliszki na Hożej, Joseph’s Bistro, Kieliszki na Próżnej, L’arc Varsovie, La Brasserie Moderne, La Rotisserie, Merliniego 5, Mokotowska 69, N31 by Robert Sowa, Nowa Próżna, Opasły Tom, Osteria, Plato, Rozbrat 20, Signature, Strefa, Tamka 43, Vivandier, Venti-tre, Winosfera Chłodna 31.

Restauracje uczestniczące w krakowskiej edycji Fine Dining Week: Albertina, Biała Róża, Copernicus, Corse, Enoteka Pergamin, Filipa 18, Garden, Hilton Garden Inn, LConcept 13 Bar & Restaurant, Pod Nosem, Qualita, The Olive Restaurant, Twój Kucharz, Wierzynek, Włoska, Zakładka.

Życzymy smacznego i wyrafinowanego doświadczenia!