Skąd znamy ten przepis? W zasadzie nie wiemy dokładnie – być może usłyszałyśmy od koleżanki, może wspominała o nim w jednym w swoich programów Magda Gessler, a może po prostu przeczytałyśmy o nim w sieci… W każdym razie recepta jest wypróbowana, sprawdzona, prosta i szybka.

 Do zrobienia deseru jogurtowego potrzebne będą:

  • gęsty jogurt naturalny
  • cukier
  • sok z cytryny

Wybieramy gęsty jogurt naturalny (kubeczek ok. 400g) i miksujemy go z sokiem z jednej, małej cytryny. Dodajemy cukier puder lub zwykły cukier (celowo nie podajemy ilości, dodajcie tyle żeby Wam smakowało) i miksujemy koleją minutę. Całość przekładamy do szklanych pucharków i odkładamy do lodówki na 9-12 godzin (w tym czasie deser tężeje). Przed podaniem dekorujemy borówkami i truskawkami! Pyszne!