● 50 dag wątróbki drobiowej
● 2-3 kwaśne jabłka
● cebula
● majeranek
● sól, pieprz
● mleko do namoczenia
● 20 ml krupniku
● łyżeczka miodu
● masło do smażenia

Wątróbkę umyć, oczyścić, zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Przepłukać zimną wodą, delikatnie osuszyć. Jabłka obrać, pokroić w ósemki, usunąć pestki. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Wątróbkę z cebulą usmażyć na maśle (po 2-3 minuty z obu stron). Zdjąć z patelni, posolić i oprószyć pieprzem.
Na tłuszcz ze smażenia wątróbki włożyć jabłka. Oprószyć majerankiem. Dusić, aż jabłka będą miękkie. Następnie wlać krupnik, dodać miód, wymieszać. Podawać z wątróbką.