Porcja: 440 kcal

Przygotowanie: 30 minut

Na 12 porcji:

  • 2 i 1/4 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • szklanka oleju
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 szklanki marchewki startej na tarce o grubych oczkach
  • 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki bakalii
  • 2 opakowania twarożku naturalnego
  • 4–5 łyżek cukru pudru

Składniki oprócz marchewki, wiórków kokosowych i bakalii zmiksować. Dodać startą marchewkę, wiórki i bakalie. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Piec ok. godziny w 160°C. Wystudzić. Posmarować twarożkiem zmiksowanym z cukrem pudrem.

poleca Anna Augustyn-Protas