● kalafior (ok. 50 dag)
● 2 marchewki
● cukinia
● mała puszka zielonego groszku
● 150 ml jogurtu
● łyżka majonezu
● curry, sól, pieprz

Kalafior oczyścić, umyć, podzielić na różyczki, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub drobno posiekać.
Marchewki i cukinię zblanszować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, pokroić w słupki. Groszek osączyć z zalewy.
Jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.
Warzywa włożyć do miski, delikatnie wymieszać. Sos podać oddzielnie. Sos w wersji light Warzywa możesz po prostu wymieszać z 2 łyżkami oliwy, łyżką soku z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę wstaw na 15 minut do lodówki.