● 25 dag cannelloni
● po 15 dag szynki i bryndzy
● 30 dag szpinaku

SOS:
40 dag pomidorów
● 1/8 l bulionu warzywnego
● 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
● cebula
● 1/2 pęczka bazylii
● tłuszcz do formy
● 2 łyżki oleju
● gałązka tymianku do dekoracji

Szpinak umyć i zblanszować na średnim ogniu, osączyć, odcisnąć. Szynkę i ser pokroić w małą kostkę, wymieszać ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem.
Masę nakładać łyżką do cannelloni i ułożyć rurki jedna obok drugiej w natłuszczonej formie.
Pomidory sparzyć, zahartować, obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na gorącym oleju. Wrzucić pomidory i dusić 8 minut, pod przykryciem.
Wlać bulion, koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu. Bazylię posiekać i wymieszać z pomidorami. Sosem polać cannelloni i zapiekać 35 min w temp. 200°C. Udekorować tymiankiem.