Porcja: 424 kcal
Przygotowanie: 25 minut

Na 6 porcji:
6 cebul
2 łyżki oliwy
szklanka bulionu warzywnego
liść laurowy
3–4 ziarna ziela angielskiego
2–3 łyżki jasnego miodu
2–3 łyżki octu balsamicznego
6 goździków
1 kg surowej białej kiełbasy
sól
pieprz

Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Podlać bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, miód, ocet balsamiczny i goździki. Dusić na wolnym ogniu, aż cebula całkowicie się rozpadnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Kiełbasę przygotować w dowolny sposób. Podawać z konfiturą z cebuli.

przygotowanie potraw: Restauracje "U Fukiera" i "Słodki-Słony"

Zobacz inne przepisy Magdy Gessler na Wielkanoc. Zapraszamy na kobieta.pl