Składniki:

  • • szklanka mleka
  • cukier waniliowy
  • pół kostki masła
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jaja
  • serek mascarpone
  • pół szkalnki cukru pudru
  • sok z cytryny

W misie wymieszać razem mleko, mąkę, cukier waniliowy, cukier biały, proszek do pieczenia, sodę i miękkie masło. Wbić jaja. Miksować na wolnych obrotach. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, rozłożyć papilotki (około 12 sztuk). Papilotki napełnić ciastem do maksymalnie 3/4 ich wysokości. Piec 25 minut.

Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i odrobiną cytrynowego soku. Powstały krem włożyc do szprycy. Nakładać na wystudzone babeczki, można ozdobić kolorową posypką i gotowymi kwiatkami cukierniczymi.