Anna Lewandowska - przepis na śniadanie

Ania Lewandowska, trenerka i dietetyczka, regularnie zamieszcza w sieci przepisy na zdrowe i pożywne dania, wyliczając składniki, jakich użyła, i zachwalając zdrowotne zalety swoich potraw. I chociaż większość fanów ciepło przyjmuje kulinarne pomysły Lewandowskiej, to nie brakuje również złośliwych komentarzy. Jeden z ostatnich przepisów Lewandowskiej na zdrowe i lekkie śniadanie wyjątkowo nie przypadł do gustu internautom. Co tak im się nie spodobało? 

Ania Lewandowska - fani oburzeni drogim śniadaniem

Przepis Ani Lewandowskiej na kaszę jaglaną wywołał prawdziwą burzę. Lewandowska zamieściła zdjęcie jaglanki, którą przygotowała z jagodami goji, mlekiem roślinnym i masłem ghee. W opisie wypisała składniki, z których jeden, jak dopatrzyli się fani, nie należy do najtańszych. Chodzi o masło ghee, którego jeden słoiczek, dostępny w sklepie Lewandowskiej, kosztuje ok. 50 zł. Ta cena oburzyła internautów, którzy zarzucają Lewandowskiej kompletne oderwanie od rzeczywistości i chwalenie się własnym statusem materialnym.

Dla kogo są te śniadania? Chyba nie dla przeciętnego Polaka.

Niestety, chciałabym jeść te wszystkie potrawy o których mówi Ania ale mnie nie stać na większość produktów lub po prostu nie są dostępne w moim mieście a z przesyłka wychodzi jeszcze drożej. Szkoda ze jak się jest bogatym to się nie myśli o biedniejszych. Biedny schudnie z głodu bo nie jest mu potrzebna dieta?

- denerwują się fani w komentarzach pod postem Lewandowskiej. I choć inni szybko zauważyli, że masło ghee to w rzeczywistości nic innego jak masło klarowane, które można przygotować samodzielnie dużo mniejszym kosztem, to wściekłość internautów nie słabnie, a niepochlebnych komentarzy przybywa. Cóż, finanse to w naszym kraju drażliwy temat, nawet gdy chodzi tylko o... śniadanie.
 

 

Jaaaaaglanka!!! Kto lubi?! Energetyczna jaglanka z jagodami goji i masłem ghee ✔️1/2 szklanki kaszy jaglanej ✔️2 szklanki wody ✔️1 szklanka mleka roślinnego ✔️szczypta cynamonu ✔️1 łyżka masła ghee @foods_by_ann ✔️1 łyżeczka miodu jagody goji Kaszę przepłukałam bieżącą wodą, potem wrzątkiem, by zniwelować smak goryczki. Ugotowałam kaszę jaglaną na wodzie dodając cynamon, a pod koniec masło ghee i jagody goji. Kiedy woda się wchłonęła, dolałam mleka roślinnego. Lekko wystudziłam po czym dodałam miód. Można posypać dowolnymi orzechami #healthyfood #morning #breakfast #energy #food #annalewandowska #healthyplanbyann

Post udostępniony przez Anna Lewandowska (@annalewandowskahpba) Maj 6, 2018 o 12:46 PDT