Sandacz w białym sosie - Kobieta.pl

Zarejestruj się!

Na podobny temat:

Przepisy kulinarne - |Dania główne
Szukaj przepisu:
rozmiar czcionki:AAA

Sandacz w białym sosie

29.12.10 05:00
fot. Shutterstock

fot. Shutterstock

Przepis na sandacza w białym sosie, wspaniałe połącznie delikatnego mięsa i wina.



porcja: 299 kcal  
przygotowanie: 40 minut  
na 4 porcje

l 300 g zielonych winogron
l 2 łyżeczki cukru
l 250 ml białego półwytrawnego wina
l 4 filety sandacza
l 4 łyżki oleju  
l sok z cytryny
l 2 łyżki masła  
l 50 g żurawin
l natka
l sól
l pieprz

Winogrona opłukać, poprzekrawać. Do rondelka wsypać cukier. Skropić wodą, podgrzewać, aż cukier się skarmelizuje. Wrzucić winogrona, wlać 2/3 wina, gotować na małym ogniu, aż płyn prawie wyparuje. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Pokroić na porcje. Usmażyć na oleju. Dodać winogrona, wlać resztę wina. Zagotować. Mieszając, dodawać sok z cytryny i po kawałku masło. Rybę razem z sosem przełożyć na półmisek. Udekorować żurawiną i natką.

źródło:
12345
Oceń artykuł
Iskierka0 17:47 - 30.12.2010
super,:-)
renka 09:40 - 30.12.2010
Ciekawe czy inną rybę też można tak przyrządzić? Jestem w posiadaniu tołpygi.
jaga123 13:24 - 29.12.2010
ja bym mogła jeść ryby na okrągło
tessa08 11:32 - 29.12.2010
Dla mnie pychotka !
szubka 11:30 - 29.12.2010
jak dla mnie bomba:)
zuza 10:52 - 29.12.2010
idealne danie na dziś :)

Skomentuj

Jeśli chcesz komentować pod własnym nickiem, zaloguj się





Kupuj najtaniej z CENEO
Kupuj najtaniej z CENEO