Potrawka z żołądków drobiowych - Kobieta.pl

Zarejestruj się!

Na podobny temat:

Przepisy kulinarne - |Dania główne
Szukaj przepisu:
rozmiar czcionki:AAA

Potrawka z żołądków drobiowych

18.05.05 16:17
Fot. BBS

Fot. BBS

Ze smażonymi pieczarkami

Przygotowanie: 15 minut

Gotowanie: 50 minut

Porcja: 170 kcal

Składniki na 4 porcje

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego 
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz

Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Włożyć do rondla, zalać szklanką osolonego wrzątku, obgotować 10 minut. Odcedzić na sicie, lekko przestudzić.
Cebule obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i żołądki, przesmażyć. Podlać bulionem, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut.
Dodać pieczarki, wymieszać, dusić jeszcze 10 min. Oprószyć mąką, mieszając podgrzać, przyprawić, posypać natką. Podawać z kaszą.

ZA PORCJĘ 1,80 zł

źródło:
12345
Oceń artykuł


Skomentuj

Jeśli chcesz komentować pod własnym nickiem, zaloguj się





Kupuj najtaniej z CENEO