Zarejestruj się!

Na podobny temat:

Przepisy kulinarne - |Dania główne
Szukaj przepisu:
rozmiar czcionki:AAA

Indyk z pomarańczami

13.03.14 12:25
Indyk z pomarańczami, fot. shutterstock.com

Indyk z pomarańczami, fot. shutterstock.com

Ten indyk zawsze robi furorę. Wszyscy proszą o przepis i... dziwią się, że jest tak banalnie prosty :)



PORCJA: 397 kcal

PRZYGOTOWANIE: 25 minut

NA 4 PORCJE:

  • 750 g piersi indyka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2–3 łyżki miodu
  • 2 pomarańcze
  • 1–2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2–3 garście pestek słonecznika
  • sól
  • pieprz

Mięso pokroić w kawałki. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać miód, obrane i pokrojone w cząstki pomarańcze oraz sól i pieprz do smaku. Chwilę smażyć. W trakcie smażenia wrzucić zioła prowansalskie i część pestek słonecznika (ewentualnie wlać trochę wody). Krótko smażyć. Mięso podawać z ryżem, posypane resztą pestek słonecznika.

poleca Justyna Szawdyn

źródło:
12345
Oceń artykuł


gość 19:19 - 11.04.2014
Bardzo lubię mięso z indyka, polecam również piersi indyka w płatkach kukurydzianych (,kuchnia lidla,), pycha.

Skomentuj

Jeśli chcesz komentować pod własnym nickiem, zaloguj się





Kupuj najtaniej z CENEO
Kupuj najtaniej z CENEO