SKŁADNIKI:

  • 4 suszone prawdziwki
  • 100 g chudej wieprzowiny
  • 300 g kapusty pekińskiej
  • 2 cebulki dymki
  • 50 g makaronu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • litr bulionu drobiowego z kostki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka czerwonego octu winnego
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • ostra papryka w proszku
  • sól, pieprz

Grzyby mocz przez 20 min w letniej wodzie, gotuj w tej samej wodzie 25 min. Wyjmij, pokrój w paski. Mięso pokrój w cienkie paski. Kapustę oczyść, grubo poszatkuj. Cebulki potnij w piórka. Makaron sojowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Mięso, kapustę i grzyby podsmażaj na oleju 3 min. W rondlu zagotuj bulion, wrzuć podsmażane mięso, kapustę i grzyby, gotuj 5 min. Dodaj koncentrat pomidorowy, makaron i sos sojowy, gotuj 20 min. Dodaj cebulki, ocet, olej sezamowy i szczyptę papryki. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.