1. PIJ KAWĘ!
 Wypicie filiżanki kawy dwa razy w tygodniu może obniżyć ryzyko raka gardła aż o 50% – dowiedli naukowcy. Poprzednie badania wykazały wpływ kawy na obniżenie ryzyka raka jajnika i piersi. Czy latte nie brzmi teraz bardziej zachęcająco?

2. WYŚPIJ SIĘ!
Jest mniejsze ryzyko, że wapń będzie odkładał się w twoich tętnicach (co prowadzi do chorób serca), jeśli będziesz spała co najmniej 7 godzin – wynika z badań Uniwersytetu w Chicago. Każda kolejna godzina snu zmniejsza ryzyko o 33 proc.

3. JEDZ WĘGLOWODANY!
Kobiety, które nie jadły chleba, ziemniaków, ryżu itp. przez tydzień, wypadały gorzej w testach pamięci. Nie rezygnuj z węglowodanów, tylko wybieraj produkty mniej przetworzone, np. pełnoziarniste makarony i pieczywo zamiast białego.