W związku z coraz poważniejszym problemem wymierania pszczół, zwłaszcza w środowisku wielkomiejskim, hotel Hyatt Regency Warsaw, znany ze swojego pro-ekologicznego modelu działania, podjął się niebywałego zadania zadomowienia pszczół w hotelowej pasiece na swoim dachu. Początkowo, pomysł wydawał się być bardzo trudnym do zrealizowania – pasieka w centrum miasta, przy krzyżowaniu dwóch ruchliwych ulic – czy to może się udać?

Do realizacji zadania Hyatt Regency Warsaw podszedł bardzo profesjonalnie. Eksperymentu podjął się doświadczony pszczelarz – Pan Marek Barzyk. Zgodnie z zasadami dobrego pszczelarstwa, ule zostały ustawione w odpowiednim miejscu na tarasie dachu, stwarzając rodzaj naturalnego pasieczyska.Pszczoły doskonale zaadoptowały się w nowych warunkach i stały się częścią tego ekosystemu. Od początku maja 2012 roku pracowicie zbierały nektar z kwiatów drzew w zielonych parkach wokół hotelu, w tym w pobliskim Parku Łazienek Królewskich.

Miód „Łazienki Gold” pozyskiwany w hotelowej pasiece Hyatt Regency Warsaw jest produkowany tylko i wyłącznie na potrzeby gości hotelowych. Hotel jest jedynym miejscem, gdzie można go spróbować. Miodu mogą skosztować goście hotelowi podczas śniadania w restauracji Venti-tre, gdzie na bufecie ustawiane są codziennie ramki ze świeżym miodem prosto z ula. My szczególnie polecamy sobotni True Brunch z bogatym bufetem śniadaniowym, a także pizzą z własnego pieca, róznymi rodzajami past i pieczona wołowiną. Cena brunchu 95 pln, dzieci do lat 6 gratis.