Nowoczesny, czysty layout, piękne zdjęcia i pasjonujące kulinarne opowieści podkreślają klasę i styl magazynu.    W pierwszym wydaniu przedstawiamy m.in. wiosenne dania z ziołami w roli głównej; wszystko o sałatach, lekkie i zdrowe w wielu odmianach; pomidorowe specjały, intensywne w smaku i kolorze oraz chleb z czasów dzieciństwa, pachnący, chrupiący, tradycyjny, a także naleśniki, omlety i lasagne, czyli domowe przysmaki, które uszczęśliwią każdego. Odwiedzimy rodzinny folwark w podpoznańskim Wąsowie, gdzie warzywa rosną bez chemii, zapraszamy do Janowca na wino, wielkie święto najszlachetniejszego trunku z zamkiem w tle oraz przedstawimy historię cieszyńskiego piwowarstwa i arkana zabytkowej warzelni.  


PRZEPIS:

Quiche  Na 4–6 porcji
• 350 g mąki
• 1 jajko
• 1 żółtko
• 3 łyżki mleka
• 150 g masła
• 500 g twarogu
• 150 g śmietany
• 3 jajka
• sól
• pieprz
• 4 pomidory pokrojone na plastry  

Zagnieć mąkę z jajkiem, żółtkiem, mlekiem i masłem. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy na krążek o średnicy 32 cm. Natłuszczoną formę do tart wylep ciastem, przyciśnij brzeg ciasta do ścianek formy. Wstaw formę na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Utrzyj twaróg ze śmietaną, jajkami, solą i pieprzem. Nakłuj ciasto, przykryj papierem do pieczenia i obciąż suchym grochem. Piecz 10 minut. Usuń papier z grochem. Podpieczoną tartę napełnij masą serową i wciśnij w nią plastry pomidorów. Piecz około 40 minut.