• 25 dag kaszki kuskus
  • 15 dag tofu
  • ogórek
  • czerwona papryka
  • 4 łyżki oleju + 1/2 szklanki oleju
  • łyżka octu winnego
  • łyżka  soku z cytryny
  • 3 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki papryki, sól, pieprz, mięta

Marynata: 1/2 szklanki oleju wymieszać z curry i papryką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Tofu pokroić w małą kostkę, włożyć do miseczki, polać marynatą, odstawić na 1 godzinę.

Kuskus wsypać do salaterki, polać 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody, odstawić na 5 minut. Dodać sok z cytryny, wymieszać.
Ogórek umyć, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Olej wymieszać z octem winnym, przyprawi solą, pieprzem i miętą.
Tofu osączyć z marynaty. Tofu, ogórek i paprykę dodać do kuskusu, polać sosem, wymieszać.