● 30 dag parówek
● puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
● po 1/2 puszki kukurydzy i czerwonej fasoli (po 20 dag)
● po 1/2 strąka zielonej i czerwonej papryki
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● łyżka oleju
● korniszon
● łyżeczka tymianku
● sól, pieprz

Parówki obrać z osłonek, pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Papryki oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Korniszon pokroić w plasterki. Kukurydzę i fasolę osączyć na sicie z zalewy.
Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać parówki, chwilę przesmażyć. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z zalewą, kukurydzę, fasolę i paprykę, wymieszać, oprószyć tymiankiem, przyprawić solą i pieprzem (ew. podlać niewielką ilością wody lub bulionu jarzynowego), gotować pod przykryciem 8-10 minut.

NASZE RADY
Gulasz z parówkami możemy podawać z chlebem, ale najlepiej będzie smakować z długoziarnistym ryżem ugotowanym na sypko (czyli w dużej ilości osolonego wrzątku) z dodatkiem szczypty curry.